Dogodek
Poplave na Lavrici
Datum dogodka
31.5.2024 07:25
Lokacija dogodka
Lavrica

V torek 28.5.2024 so se nevihtni oblaki razbesneli nad našo občino. Najhuje je bilo na Lavrici, kjer je v zelo kratkem času padla velika količine vode, ki je povzročila veliko težav in poplavljenih hiš in drugih objektov.

Vsa društva GZ Škofljica (PGD Škofljica, PGD Lavrica, PGD Pijava Gorica, PGD Želimlje, PGD Vrh nad Želimljami in PGD Orle) so bila aktivirana in prišla v pomoč na Lavrico. Na pomoč so prišli tudi gasilci iz GZ Ig ( PGD Ig, PGD Golo in PGD Škrilje).

Vsi skupaj smo odpravljali posledice meteorne vode, ki je zalila marsikatero dvorišče, hišo, garažo. Črpali smo vodo in odpravljali posledice, ki jih je povzročila narasla voda. Na pomoč so priskočili tudi Križman gradnje s poplavnimi vrečami. Hvala Občini Škofljica in županu Primožu Cimermanu, ki se je takoj odzval in prišel na ogled nastalih težav in poskrbel za koordinacijo med vsemi službami, ki sodelujejo pri večjih intervencijah v Občini Škofljica. V intervenciji je sodelovalo preko 120 gasilcev in gasilk. Hvala vsem za pomoč, zahvala predvsem tovarišem iz GZ Ig.

#GasilecIg #ObčinaŠkofljica #PGDLavrica #PGDOrle #PGDPijavaGorica #PGDŠkofljica #PGDŠkrilje #PGDŽelimlje #PrimožCimerman #VodaOdpravljanje