Članek
21. DRŽAVNI KVIZ GASILSKE MLADINE
Objavljeno Apr 15, 2023

V soboto 15. aprila je v Grosupljem potekal že 21. državni kviz gasilske mladine. Na njem so tekmovale pionirske, mladinske in pripravniške ekipe iz vseh 17. gasilskh regij. Udeleženih je bilo 40 pionirskih, 40 mladinskih ter 33 pripravniških ekip, s svojimi mentorji. Gasilsko tekmovanje je potekalo v Osnovni šoli Brinje v Grosupljem in je bilo odlično organizirano. Iz naše gasilske zveze sta se tekmovanja udeležili 2 ekipi iz PGD Pijava Gorica, pionirji in pripravniki.

Zopet moramo poročati o odličnih tekmovalnih uspehih, saj so pionirje Lina Mehle, Lea Mrvar ter Katarina Praznik z mentorico Manco Gliha osvojile odlično 3. mesto. Še boljši tekmovalen rezultat so dosegli David Petak, Hana Jazbec ter Pia Zupan z mentorico Nino Janežič v kategoriji pripravniki, saj so osvojili z naskokom 11. točk 1. mesto in s tem naziv DRŽAVNI PRVAKI.

Čestitamo za ponovno odlične rezultate, ki so v prvi vrsti rezultat vztrajnosti, volje in dela skozi leta. Po prihodu na Pijavo Gorico so jih domači gasilci presenetili z vodnim špalirjem v njihovo čast.

#GasilskaMladina #Grosuplje #DrzavniKviz #Pionirji #Mladinci #Pripravniki #PGDPijavaGorica #LinaMehle #DavidPetak #NinaJanezic #Tekmovanja #gasilskazvezaskofljica #gzskofljica #gasilci