Članek
PRIPRAVNIKI PGD PIJAVA GORICA PONOVNO DRŽAVNI PRVAKI!
Objavljeno Sep 11, 2022

V soboto 10.09.2022 je v Iški vasi Občina Ig, potekala Državna gasilska orientacija mladine. Nanjo so se uvrstile najboljše ekipe, ki so bile uspešne po svojih regijah. Iz GZ Škofljica so se tekmovanja udeležili mladinci PGD Škofljica ter pripravnice in pripravniki PGD Pijava Gorica.

Ker je tekmovanje potekalo v nasi sošeščini, nismo za pot porabili preveč časa. Zjutraj je bilo še megleno, pač pod Krimom in po dežju, vendar je že kmalu po začetku tekmovanja iza oblakov sramežljivo pokukalo tudi sonce. Toplo sonce nam je ogrelo naša srca predvsem ob pogledu na končne rezultate.

V kategoriji najstarejših in hkrati najizkušenejših tekmovalcev pripravnikov, so se 1. mesta veselili pripravniki iz PGD Pijava Gorica. To so Jernej Mohar, Anže Žnidaršič in David Petak, skupaj z mentorico Nino in Andrejem. S svojim uspehom so hkrati prišli do zenita v mladinski konkurenci. Seveda so se odlično odrezale tudi pripravnice iz PGD Pijava Gorica, Neli Janežič, Hana Jazbec in Pia Zupan z mentorico Nino in Andrejem, ki so zasedle odlično 3. mesto in s tem več kot dopolnile odlične rezultate mladine iz PGD Pijava Gorica na gasilskih mladinskih državnih tekmovanjih. Najboljšim tekmovalcem je čestital tudi župan Občine Ig gospod Janez Cimperman, ki je bil uspehov naše mladine še posebno vesel. Seveda so dober rezultat dosegli tudi mladinci iz PGD Škofljica, ki so zasedli 11. mesto in s tem dopolnili odlične rezultate mladine iz GZ Škofljica.

#GasilskaOrientacija #Mladina #PGDPijavaGorica #PGDŠkofljica #JernejMohar #AnžeŽnidaršič #DavidPetak #NeliJanežič #HanaJazbec #PiaZupan #Tekmovanja #gasilskazvezaskofljica #gzskofljica #gasilci