Članek
SREČANJE STARIH BRIZGALN 2018
Objavljeno Oct 17, 2018

V soboto 6. oktoba 2018 je pri Osnovni šoli na Škofljici potekalo Srečanje starih brizgaln. Srečanje se je že dobro prijelo med starejšimi gasilci, tako da se je letošnjega srečanja udeležilo 18 ekip, ki so tekmovale v dveh kategorijah, ročne in motorne brizgalne.

Nekje na sredi srečanja, je kar številčne obiskovalce pregnal rahel dež, ki pa tekmovalcev sploh ni motil, oni so nadaljevali s tekmovanje. Srečanje sta si ogledala tudi župana občine Škofljica g. Ivan Jordan in župan sosednje občine Ig g. Janez Cimperman. Na srečanju je prisotne pozdravil tudi Jože Smole, predsednik veteranov GZ Slovenije. Prav tako pa se je srečanja udeležil tudi predsednik regijskega sveta regije Ljubljana I tov. Franc Bradeško.

Pri motornih brizgalnah so bili najboljši tekmovalci iz Topolščice, drugo mesto so osvojili starejši gasilci iz Zapog, tretje mesto pa je pripadlo starejšim gasilcem iz Dola pri Ljubljani. Sledijo še Ig, Spodnje Pirniče, Dobrava in Tomišelj.

Pri ročnih brizgalnah pa je tekmovalo kar enajst tekmovalnih enot. Najboljši so bili starejši gasilci iz Vranskega, katerim sledijo gasilci iz Dola pri Ljubljani in tretje mesto je pripadlo starejšim gasilcem iz Studenega. Sledijo Pijava Gorica, Tomišelj, Vrbljene Strahomer, Dolsko, Ig, Horjul, Dobrava in Žalna.

Vsem skupaj želimo, da se vidimo ponovno na Srečanju starih brizgaln v letu 2019.

#FrancBradeško #gasilci #GasilciStudeno #GasilciTopolščica #GasilciVransko #gasilskazvezaskofljica #gzskofljica #JožeSmole #OsnovnaŠolaŠkofljica #Srečanje2019 #SrečanjeStarihBrizgaln #Tekmovanja #VeteraniGZSlovenije #ŽupanIvanJordan