Članek
PRIPRAVNICE OSVOJILE 2. MESTO NA DRŽAVNI ORIENTACIJI
Objavljeno Sep 17, 2017

V soboto 16.9.2017 je potekala državna gasilska orientacija v Gorici pri Slivnici, Gasilska zveza Šentjur pri Celju. Sobota je bila deževna, kot vsi pretekli dnevi. Vso pot do tam nas je spremljal dež, a tekmovanje je potekalo brez dežja. Iz PGD Pijava Gorica, smo imeli pripravnice in mladince. Vestno so se pripravljali že kar nekaj časa, tako da smo imeli kar nekaj upanja na dober rezultat. Nika, Maja in Zarja so se po prijavi najprej pripravile za vajo postavitev orodja in so jo z odliko izvedle. Leo, Jernej in Anže, pa so najprej začeli z vajo z vedrovko in jo tudi z odliko končali. Nato so oboji odšli na štart teka. Vsi ostali smo jih seveda vseskozi spremljali in bodrili. Po odhodu na progo, smo seveda nestrpno gledali enkrat uro drugič na progo, kje se bodo naši vrnili. Prve smo dočakali mladince, kmalu za njimi pa še pripravnice. Vsi so prišli izmučeni v cilj, a veseli, ker so naloge izvedli odlično. Do razglasitve, smo se še kar nekaj časa kratkočasili pod šotorom v kar hladnem vremenu, a čakanje se je izplačalo. Po vseh govorih je prišla na vrsto razglasitev. Vsi smo bili nestrpni, ker smo kar dolgo časa čakali na uvrstitev mladincev, ki so se uvrstili na odlično 4. mesto, mladinci iz Orel pa takoj za njimi, na tudi super 5. mesto. Kmalu za tem so že brali rezultate za pripravnice. Nika, Maja in Zarja so osvojile super, kaj super odlično 2. mesto. Po vseh težavah, poplačan trud za vse odlično opravljeno delo. Priznanja jim je podelil predsednik GZ Slovenije tovariš Jošt Jakša. To so bile tudi edine čestitke, ki smo jih tam prejeli. Predstavniki Regije Ljubljana I več kot očitno nimajo posluha za naše odlične rezultate. Hvala.

Po skupinski sliki smo se veseli odpravili domov na proslavljanje v Gostilno Čot, kjer smo proslavili večino naših odličnih rezultatov.

#GasilskaZvezaŠentjur #PGDPijavaGorica #VestnoPripravljali #NikaMajaZarja #LeoJernejAnže #VajaZVedrovko #MladinciIzOrel #TovarišJoštJakša #GostilnoČot #OdličnoOpravljeno #Tekmovanja #gasilskazvezaskofljica #gzskofljica #gasilci